מכתב שנשלח אל חברי הכנסת
לכבוד
___________
אנו מפנים את תשומת-ליבך אל המיקרה הבא:
ביום שלישי, 16 לאוגוסט, הופיע קצין משטרה בלבוש אזרחי בביתו של עלי אל-אזהרי, תושב הכפר ריינה הגר ועובד בתל אביב, והזמינו לחקירה בענף לתפקידים מיוחדים במשטרה, ברח' דיזנגוף 221 בתל אביב.
בידי הקצין, שהזדהה כסג"מ משה זכריה (מס' 14335) לא היתה הזמנה לחקירה ואף לא פקודת מעצר או הבאה למשטרה. כשמחה על כך עלי אל-אזהרי, איים הקצין: "או שתתלווה אלי או שאעצור אותך…"
במשטרת דיזנגוף פירט אותו קצין, המכונה גם "מוסא", את ה"האשמות" המיוחסות לעלי אל-אזהרי והקדים ואמר כי "אין זה עניין פוליטי בכלל". פרטי ה"האשמות" היו כדלהלן: "אתה עובר בכפרי המיעוטים, מארגן אסיפות, מסית את הציבור נגד המדינה, מפיץ כרוזי שיטנה והסתה". הקצין הוסיף, כי את אותם "פשעים" מבצע אל-אזהרי גם בשטחים הכבושים, ו…"לאחרונה אף היית ברמאללה".
הקצין שאל לתגובתו של ה"חשוד", אך זה סירב להתייחס לכך והסביר כי אם יש למשטרה טענות, היא יכולה לפנות לבית-המשפט.
הקצין הציע לאל-אזהרי שיחתום על הגליון שבו פורטו "פשעים" אלה. אל-אזהרי סירב. לבסוף ניסח הקצין אזהרה ("אם תמשיך להסית נגד המדינה ותמשיך בפעילותך – תנקוט המשטרה בצעדים כדי להביאך לדין…") והציעה לאל-אזהרי לחתימה. ושוב ניתקל בסירוב.
בשלב זה שוחרר עלי אל-אזהרי. כמה ימים לאחר מכן נימסר לו צו האוסר עליו את הכניסה לשטחים הכבושים.
למיטב ידיעתנו אין מקרהו של חברנו עלי אל-אזהרי יחידי במינו. זהו חלק ממסע איומים והפחדות המתנהל בארץ, בעיקר נגד אזרחים ערביים הנמנים על המפלגה הקומוניסטית, קבוצות בני הכפר ואירגוני שמאל אחרים.
אנו פונים אליך כדי שתפעל בנדון (בצורת מאמר, הצעה לסדר היום, שאילתה או בכל דרך אחרת הנראית בעיניך), ונהיה מוכנים לסייע בידך בהקשר זה.
בתקווה שתיענה לבקשתנו,
אביבה עין-גיל, גיורא נוימן בשם מרכז האירגון הסוציאליסטי בישראל ("מצפן") 25 לאוגוסט, 1977