סוציאליסטים ישראלים וערבים: סולידאריות עם שובתי הרעב הפלסטינים בכלא אשקלון (משמאל: משה מחובר)
ביום שישי, ה-4 למארס, התקיימה בשעות הצהריים משמרת-מחאה מול השגרירות המצרית כאן [בלונדון]. המחאה היתה, כמובן, נגד המשך מעצרם של מאות ממשתתפי הפגנות ינואר בקאהיר, אלכסנדריה, סואץ, אסואן, מאנסורה, דומייט ועוד. התביעה של כל המשתתפים היתה לשחרור כל האסירים הפוליטיים במצרים. המשמרת הזו נערכה לקריאת גוף חדש, שהוקם לאחרונה, ונקרא "הוועדה נגד הדיכוי במזרח התיכון". בוועדה פעילים סטודנטים פלסטיניים, איראניים ואחרים. במשמרת המחאה השתתפו גם מספר ישראלים, ברובם חברים ואוהדים של "מצפן". בין משתתפי המשמרת נאסף כסף למשלוח מברק תמיכה לשובתי הרעב בכלא אשקלון.
בכרוז שפירסמה הוועדה לקראת המשמרת נאמר, בין השאר: "מאז מהפכת 1919 והדליקה הענקית בקאהיר לא ראתה מצרים התקוממות בעלת עוצמה כה גדולה כמו זו שנערכה ב-18 וב-19 לינואר 1977. כל קבוצות ההמונים העמלים השתתפו בהפגנות ההמוניות נגד הניצול בידי המשטר הבורגני הנוכחי, הממשיך לשגשג על גבי סבלם של העניים והרעבים. התקוממות זו כללה אנשים מכל חלקי מצרים… והראתה בכך את ניתוקם המוחלט מהמשטר הזה וממדיניות 'הדלת הפתוחה' הכלכלית שהוא פותח בפני האימפריאליזם… כך הגדיר המשטר במצרים את עמדתו כנגד העם; וכנגד התנועה המהפכנית באזור התייצב המשטר לצד אויבי התנועה ההמונית באזור הערבי, כשהוא פועל כמשרת מרכז הריאקציה – המשטר הסעודי".
למחרת, יום שבת ה-5 למארס, התקיימה ליד השגרירות הישראלית בלונדון משמרת סולידאריות עם שובתי הרעב בכלא אשקלון. הקריאה לקיום משמרת זו יצאה שוב, רשמית, מטעם הוועדה הנ"ל. גם הרכב המשתתפים היה דומה לזה שביום הקודם – פלסטינים, איראנים, ישראלים, וכן – מספר קטן של אוהדים בריטיים. מספרם המועט של המשתתפים הבריטיים נבע מכך שבאותו זמן נערכה הפגנה גדולה על נושא "בריטי".
הפגנה זו נועדה למחות על ההחלטה לגרש מבריטניה שני אזרחים אמריקאיים, פיליפ אגיי וג'ורג' הוזנבול, אשר היו סוכני הסי.אי.איי וגילו ברבים את סודות שירות-הביון האמריקאי. ההערכה היא כי החלטת הגירוש נתקבלה תחת לחץ אמריקאי.
ביום ראשון, ה-6 למארס, הסתיימה סידרת הפעולות הנוכחית בהפגנת סולידאריות עם מאבקי השחרור באפריקה הדרומית ומחאה נגד האפרטהייד. ההפגנה נקראה על-ידי ועד רחב, שבו מיוצגים איגודים מקצועיים (ביניהם כמה מהגדולים), השמאל של מפלגת הלייבור, קומוניסטים וטרוצקיסטים. בהפגנה השתתפו כ-5,000 מפגינים, בתוכם קבוצה קטנה של פלסטינים וישראלים, שצעדו במשותף עם כרזות המגנות את הגזענות על כל צורותיה, כולל האפרטהייד והציונות, והמוחות נגד ידידות ישראל–דרום-אפריקה ונגד אספקת נשק מישראל לדרום-אפריקה.
סולידאריות עם אסירי אשקלון מול שגרירות ישראל בלונדון