לְאָן נוֹשֶׁבֶת, נוֹשֶׁבֶת הָרוּחַ,

הָרוּחַ, לְאָן הִיא נוֹשֶׁבֶת?

לָקוּם אוֹ לָשֶׁבֶת,

לָרוּץ אוֹ לָנוּחַ,

מַה הִיא חוֹשֵׁבֶת, הָרוּחַ?

ראינו אותך על המסך הקטן, והיית ממש נפלא. הראית לנו מה זאת אומרת להיות ליברל בישראל. אחרי ניתוח פרופסורי של המצב הגעת למסקנה, העומדת בשורה אחת עם כל השקפתך הליברלית: עונש מוות!

אנו באמת מעריכים את דברי החוכמה הנוטפים מפי כל אישיות אוטוריטארית, ולא חשוב אם זה יהיה הגורו, הרבי, ראש-המדינה או פרופסור למשפטים. מה שאנו מעריכים ביותר אצל ליברל מושבע כמוך, זו העובדה שאף פעם אינך נסוג מעקרונותיך. לא שאיפות פוליטיות ולא שום אמביציות אישיות אחרות אינן מניעות אותך כאשר אתה זועק לדם מעל מסך הטלביזיה. אתה נצמד לעקרונותיך "עד הכדור האחרון", ולא חשוב כמה רבים אויביך. דרך אגב, אנו מקווים שתצליח לעשות את הדרך לכנסת. אנו זקוקים לליברל כמוך, שיניף את דגל הליברליזם ההיסטורי, בעודו נלחם באי-צדק וזועק שכל בני האדם נוצרו שווים.

כן אמנון, היית ממש נפלא, ובעודך מטיף לעונש מוות נגד אלה שאינם מסכימים עם הגירסה האמנוניסטית של הליברליזם באמת הוכחת שיש לך עמוד שדרה פוליטי.

*

[הערת מערכת האתר: פרופ' אמנון רובינשטיין דבק בעמדתו, וחזר עליה כעבור 13 שנים: "פרופ' אמנון רובינשטיין, מייסד 'שינוי', העיד על עצמו שהוא מתנגד עקרונית לעונש מוות. אבל ב-1987, לאחר החתימה על עסקת ג'יבריל (שבמסגרתה שחררה ישראל 1,150 אסירים, חלקם רוצחים, תמורת שלושה חיילי צה"ל), הסביר כי לגבי הרצח הטרוריסטי הוא דווקא בעד העונש: 'בישראל לא קיים בפועל עונש של מאסר עולם כתחליף לעונש מוות… משום שבפועל נאלצת ישראל להחליף רוצחים בעסקאות חליפין'. ועל כך ענה המשפטן חיים צדוק במאמרו גרדומים ותועלת: 'הרצון למנוע מעצמנו אפשרות של שחרור רוצחים אינו נימוק להנהגת עונש מוות'." (מתוך מגזין ליברל, 2015)]